Shanghai ZhiBei Information Consulting Co., Ltd

Nieuws

Snelle diagnose SARS-CoV-2 Ab sneltest op basis van CRISPR-Cas19
Tijd vrijgeven: 2020-08-12 09:56:14  Hits: 29


Eerdere pandemieën hebben ons geleerd dat snelle en gemakkelijk beschikbare detectiemethoden belangrijk zijn voor een effectieve respons op de volksgezondheid. De huidige SARS-CoV-2-detectiemethoden hebben echter vaak uren of zelfs dagen nodig om resultaten te produceren.

16,2020 april, Universiteit van Californië, San Francisco, Qiu Huayan en Mammoth Biosciences



2_副本.jpg De onderzoekers rapporteren een test op basis van Crispr iets Cas12 dat SARS-CoV-2 kan identificeren uit RNA dat is geëxtraheerd uit de respiratoire swabs van vid-19-patiënten. De test, genaamd de " SARS-CoV-2 DNA endoenzym target Crispr trans-rapportagesysteem " (DETECTR). De test neemt een monster van RNA, transcribeert het terug in het DNA en versterkt het vervolgens met behulp van een techniek die isothermische amplificatie wordt genoemd. De gensequenties van de SARS-CoV-2-envelop (e) en Nucleocapsid (N) worden vervolgens gedetecteerd door CRISPR iets Cas12, dat de reportermoleculen doorsnijdt die de aanwezigheid van het virus bevestigen. De auteurs hebben het systeem getest op klinische monsters van 36 COVID-19-patiënten en 42 andere patiënten met luchtwegaandoeningen. Vergeleken met RT-PCR gebruikt door de Centers for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten, was de positief voorspellende nauwkeurigheid 95% en de negatieve voorspellende nauwkeurigheid 100%.

In tegenstelling tot RT-PCR, die doorgaans enkele uren nodig heeft om te detecteren en speciale apparatuur en een warme en koude cyclus vereist, heeft de DETECTR slechts twee vaste bedrijfstemperaturen en kan hij na ongeveer 45 minuten werken als een zwangerschapstest thuis. resultaten op de visuele leesbalk.

zmkm-800_800.jpg


voorgaand: Als reactie op de wereldwijde uit...

volgende: No